Arne Demets uit Sint-Eloois-Winkel speelde in schouwburg Brussel

Gitarist Arne Demets treedt regelmatig op met diverse groepen en bands. © JS
Redactie KW

Velen in de streek kennen Arne Demets als een goede muzikant en gitarist. In oktober speelde hij mee in de productie ‘Malcolm X’ in de koninklijke Vlaamse schouwburg in Brussel.

Arne is 22 jaar en de zoon van Ronny en Sabine Despiere. Hij woont in de Kortrijksestraat. Al op dertienjarige leeftijd kwam hij in contact met bekende muzikanten, die een groot talent in hem zagen. Arne volgt momenteel les aan het Conservatorium in Gent. Hij is heel actief met The Blues Vision, maar heeft ook nog andere pijlen op zijn muzikale boog. Zo is hij actief bij Lawen Stark and his Band, Steve Maas, The Memhpis Truck Drivers, Old Skool en Marino Noppe.

“Malcolm X was een totaalspektakel met muziek, dans en acteurs. Ik werd gevraagd door Cesar Janssens, die bij Raymond van het Groenewoud speelt. Hij deed ook mee met deze productie en schreef er de muziek voor. Hij moet me ergens hebben zien of horen spelen en vroeg me om met deze productie mee te werken. Het was telkens uitverkocht. Er is nu zelfs sprake om een tournee door het land te plannen, al is het nog niet echt zeker.”

Voor Arne is dit natuurlijk een mooie referentie op zijn visitekaartje. “Ook met The Blues Vision, betaande uit mezelf, bassist Gerben Brys en drummer Bernd Coene, loopt het ondertussen uitstekend. We hebben veel optredens overal in het land.”

(LDE – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier