Arne Deboosere exposeert foto’s over Oostende in Nieuwe Gaanderijen

Redactie KW

De cultuurdienst van Oostende organiseert in de Nieuwe Gaanderijen de fototentoonstelling ‘Kleurrijke Grijze Stad’ van Arne Deboosere.

Kortrijkzaan Arne Deboosere (28) werkt sinds 3 jaar als grafisch vormgever bij Toerisme Oostende en woont ondertussen al even lang in de badstad. “Door veel te wandelen heb ik Oostende leren ontdekken. Die impressies dreven mij ook weer naar de fotografie. Een expo in het Fort Napoleon bracht me ook naar de Oosteroever: een echte revelatie voor mij. Het voelt alsof je terug reist in de tijd. Ondanks de ingrijpende huidige transformatie zorgen de afgebrokkelde muren, verkleurde letters, geroeste boten, lege stookolievaten… ervoor dat de geschiedenis van dat maritieme Oostende nog altijd zichtbaar en aanwezig is.”

“Magie en nostalgie hangen er in de lucht en ik zou het ‘het echte Oostende’ durven noemen”, vervolgt Arno. “Oostende in zijn puurheid, zijn rauwheid en grauwheid, zijn schoonheid, zijn lelijkheid, zijn grijsheid. Want het is er grijs, donkergrijs, maar juist daardoor komen kleuren nergens meer tot hun recht dan daar.”

De tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen loopt nog tot en met 1 december.

(ML – Foto ML)