Arko Dorpstheater uit Ardooie speelt ‘Bommen in de Barak’

© EH
Redactie KW

De twee eerste weekends van april speelt het Arko Dorpstheater het volkse blijspel ‘Bommen in de Barak’. “Voor onze laatste productie kwamen er meer dan 1.300 toeschouwers opdagen. We hopen dat we dit jaar even goed kunnen doen”, zegt voorzitter Greet Depovere.

Het Arkoteam is volop bezig met de repetities van Bommen in de Barak. Naast de gevestigde Arkowaarden verwelkomen zij dit jaar ook twee nieuwe speelsters. Sofie Vannieuwenhuyse stond nog nooit op scène en doet voor de eerste keer mee. De andere nieuwkomer is Gwendolien Vilez, die vorig jaar wel al bij het Kortrijks jeugdtheater speelde. “De voorbije jaren ging ik vaak kijken naar de toneelvoorstellingen van het Arko Dorpstheater. Het kriebelde al een tijdje om bij dit gezelschap te mogen spelen” ,zegt Gwendolien, “Bommen in de Barak is een stuk vol actie, met veel afwisseling en veel leuke momenten. Ik kijk alvast uit naar de twee eerste weekends van april.”

Bommen in de Barak

Bommen in de Barak, het blijspel van auteur Karel Eens, gaat over Eugene en zijn zus Emma. Zij wonen al jaren in een bouwvallige, kleine achterbouw. De burgemeester heeft in samenspraak met de ruige aannemer Vrunckx, zijn oog laten vallen op dit mooie stuk grond en wil er een appartementsgebouw optrekken. Wie trekt er uiteindelijk aan het langste touwtje?

Arko speelt Bommen in de Barak in ‘t Hofland, Lichterveldestraat 13, Ardooie. Voorstellingen zijn er op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 20 uur, zondag 3 april om 17.30 uur, vrijdag 8 en zaterdag 9 april om 20 uur. Tickets kosten 8 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen. Reserveren kan op 0499 81 01 02. (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier