An Pierlé komt nieuwe plaat voorstellen in Dranouter en speelt haar set… in de kerk

Redactie KW

Festival Dranouter heeft negen nieuwe namen toegevoegd aan de affiche van de 42ste editie.

Naast de dertig eerder aangekondigde namen, komen nu ook onder meer Michael Kiwanuka, Arno en An Pierlé naar het muziekfestival. Dranouter Festival vindt plaats op 5, 6 en 7 augustus.

Een van de opvallendste namen is die van soulsensatie Michael Kiwanuka. De Brit brak in het begin van dit decennium door, onder meer dankzij Jools Holland en de muziektitel ‘BBC Sound of 2012’. ‘Home again’ en ‘Tell me a tale’ veroverden in geen tijd de hitlijsten en het collectief geheugen. Eind mei verschijnt zijn nieuwe album ‘Love & Hate’ dat hij straks komt voorstellen in Dranouter. Hij speelt op zondag 7 augustus, net zoals An Pierlé die met ‘Arches’ ook een nieuw album klaar heeft. Opvallend, zij speelt in de kerk van Dranouter, waar het orgel wel eens een hoofdrol zou kunnen spelen in de set.

An Pierlé komt nieuwe plaat voorstellen in Dranouter en speelt haar set... in de kerk

Op vrijdag zakt Arno af naar Dranouter. Hij zal er voor de vierde keer op het podium staan. Ook de Oostendenaar heeft met “Human Incognito” een nieuw album klaar. Hij zorgde tijdens de vorige passages al iedere keer voor een stomend feest in de Westhoek.

Ook Nahko and Medicine For The People, Alaverdi, Will Pound & Eddy Jay, Tiny Legs Tim, Ethno Flanders en Riguelle chante Brel zijn toegevoegd aan de affiche. Eerder bevestigden onder meer Balthazar, ZAZ, Trixie Whitley en Dez Mona.

(BELGA)

>> Tickets zijn te koop via www.festivaldranouter.be.