Amerikaanse distributie voor nieuwe film van Kortrijks cineast Johan Vandewoestijne

10/10/16 om 22:29 - Bijgewerkt om 22:26

Maandagavond raakte bekend dat het Amerikaanse SGL Entertainment interesse heeft voor een nieuwe film van de Kortrijkse filmmaker Johan Vandewoestijne. De opnames starten in het voorjaar van 2017.

Amerikaanse distributie voor nieuwe film van Kortrijks cineast Johan Vandewoestijne

Cineast en producer Johan Vandewoestijne aan het werk. © JVGK

Maandag had Johan een telefonisch gesprek met Jeffrey Swanson, de CEO van SGL Entertainment in Californie. Het ging over de film 'Laundry Man', die dinsdag in wereldpremière gaat en 'Soul Copyright' waarvan de opnames gedaan zijn en postproductie gestart is. "Het ging ook over 'Detention', een scenario dat ik al vijf jaar liggen heb", aldus de Kortrijkse cineast.

"Ik heb het onlangs geüpdated naar een bloederige geweldfilm stijl 'Natural born killers' meet 'The breakfast club'. Het verhaal speelt zich af in een katholieke school in het snikhete jaar 1976. Een aantal jongens en meisjes hebben strafstudie. De surveillanten, beiden geestelijken die het niet nauw nemen met de goede zeden maar zich wel onaantastbaar wanen, komen tijdens het begin van de strafstudie tot de vaststelling dat één jongen, Billy, niet aanwezig is. Een halfuur later daagt die toch op met zijn vrienden, allen tot de tanden gewapend."

Jeffrey Swanson en Johan bereikten een akkoord om dit project op te starten. De opnames zouden starten in het voorjaar 2017. SGL Entertainment doet opnieuw de distributie voor de VS en Canada.

(PVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!