Amelie Albrecht en Stijn Verdegem winnaars op Commeere Comedy Cupin Brugge

© Davy Coghe
Redactie KW

In een opnieuw mooi volgelopen Rodenbachzaal van het Brugse Belfort won Amelie Albrecht zaterdagavond De Commeere Comedy Cup. Stijn Verdegem won de publieksprijs.

Ondanks het gure weer kwamen toch opnieuw zo’n driehonderd comedyliefhebbers afgezakt naar het Belfort in Brugge voor de negende editie van de Commeere Comedy Cup. Uit iets meer dan 20 inschrijvingen selecteerde de organisatie 8 kandidaten die het in een set van 9 minuten tegen elkaar opnemen in de strijd om de lacht van de jury en het publiek. Kevin Rombaux, beter bekend als De Mugge van Brugge, praatte de avond aan elkaar en kreeg al vlug de lachers op zijn hand. Van de lokale kandidaten viel vooral John Bollenberg in de smaak van het publiek. Ook Steven Degryse, Amelie Albrecht en Stijn Verdegem wisten het publiek te bekoren.

Amelie Albrecht en Stijn Verdegem winnaars op Commeere Comedy Cupin Brugge
© Davy Coghe

De Commeere Comedy Cup – de prijs toegekend door de jury – ging naar Amelie Albrecht uit Denderdmonde. Haar originele humor, die vooral draait rond de ogenschijnlijke desinteresse waarmee Amelie naar de wereld kijkt, viel erg in de smaak. De tweede plaats was voor John Bollenberg uit Brugge en de derde voor Steven Degryse uit Gent. Ook het publiek had een stem en kon op een overzichtslijstje de favoriete kandidaat aanduiden. Stijn Verdegem uit Gent kreeg de meeste bolletjes achter zijn naam en mocht zijn lichaamslengte in bakken Brugse Zot mee naar huis nemen. Special Guest Lucas Lelie zorgde voor een mooie afsluiter van de avond. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier