Als kunst de zeden (en onderhandelingen) verzacht

© ML
Redactie KW

In Galerie La Pipe naast Mu.ZEE in de Oostendse Romestraat exposeert architect Jacques Verbeke onder het motto ‘Wandelen in Oostende’ een reeks schetsen en foto’s van iconische locaties van zijn geboortestad.

Bij de vernissage kreeg de kunstenaar het bezoek van een aantal tenoren die momenteel de volgende bewindsploeg construeren en even pauzeerden om een luchtje en wat kunst te scheppen. Aan de gezichten van Bart Tommelein en Wouter De Vriendt te zien lopen de onderhandelingen vlot.

Vroeger op de avond passeerden ook de uittredende schepenen Christa Claeys en Bart Plasschaert die als schepen voor cultuur de inleiding verzorgde. Monumenten, pittoreske hoekjes maar vooral gebouwen boeien hem als architect en laten de bezoeker toe via zijn werken een imaginaire wandeling door Oostende te maken.

“Nu ik de leeftijd heb bereikt om het wat kalmer aan te doen, grijp ik terug naar mijn oude liefde schetsen en schilderen want een architect blijft toch altijd een stuk kunstenaar,” aldus Jacques Verbeke.

De expo loopt nog tot 30 november telkens van vrijdag tot zondag.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier