Allemaal getikt in nieuw avondstuk van Toneelvrienden Aarsele

© AVLK
Redactie KW

‘Ge-tic-t’ is de naam van het nieuwe volavondstuk dat de Toneelvrienden uit Aarsele dit jaar op de planken brengen. Een verhaal waar de wachtkamer van de beroemdste en beste psychiater van de wereld het decor vormt.

Voor de eerste maal spelen man Koen Debaere en vrouw Anne Vandriessche mee. “Toen Anne lid werd van de Toneelvrienden ben ik zeer snel gevolgd eigenlijk. Ik hielp toen mee achter de schermen bij het opbouw van het decor en achter de bar bij de voorstellingen. Ik mocht al twee keer het beste van mezelf geven in een wagenspel en wilde wel eens proeven van het grote werk”, legt Koen uit.

Lichtjes onderschat

“Ik heb het toch lichtjes onderschat”, denkt Koen achteraf. “Er komt veel bij kijken. Veel tekstkennis en lange repetities bijvoorbeeld. Ik weet nog dat ik vroeger tegen Ann zei wanneer ze laat thuis kwam: ‘Waarom duurt dat altijd zo lang die repetities bij ulder?’ Ik weet ondertussen beter.”

“Ik betrap mezelf er ook op dat ik Koen zijn tekst onbewust in de gaten aan het houden ben. En dan denk ik ‘hopelijk vergeet hij niet dat het nu aan hem is'”, glimlacht Anne.

Graag doen

“Je moet het vooral graag doen! Drie avonden in de week opofferen voor drie maanden, dat is niet lichtjes. Dat is al een uitgebreide hobby én dat na wat zeker en vast een zware werkdag was geweest. Ik moet dan ook op heel wat steun rekenen van Anne”, vertelt Koen die afkomstig is uit Tielt.

(AVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier