Alcatraz-vrijwilligers: "Er zitten goede harten in de ruwe bolsters"

11/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/08/17 om 10:13

Komend weekend viert Alcatraz, het Hard Rock en Metal festival, zijn tiende verjaardag. Reeds de helft van zijn bestaan, huist het festival op Kortrijkse bodem. Zoals elk groot evenement kan Alcatraz rekenen op een uitgebreide poule vrijwilligers van wie sommigen er al tien jaar bij zijn. "De sfeer is uniek, die vind je op geen enkel ander festival".

In 2008 begon het nog redelijk klein. Een festival van één dag voor de metalliefhebber in de Brielpoort in Deinze. Eens toe aan uitbreiding vond de organisatie in 2013 een plek aan de Hogeschool Vives in Kortrijk om een jaar later uit te breiden naar een festival op zaterdag en zondag. In 2015 verhuisde het festival naar de sportcampus op de Lange Munte. Alcatraz groeide uit tot het grootste metalfestival na Graspop Metal Meeting in Dessel. Dit jaar presenteren ze een line-up van maar liefst drie dagen. Van vrijdag 11 tot zondag 13 augustus is het metalfeest in Kortrijk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!