Alcatraz Festival gaat van twee naar drie festivaldagen

© BELGA
Redactie KW

Het hardrock- en metalfestival Alcatraz in Kortrijk breidt voor zijn tiende editie uit met een derde festivaldag en een tweede podium. De organisatie maakte vrijdag de eerste bands op de affiche bekendgemaakt en loste meteen 21 namen die in augustus op het podium zullen staan.

Alcatraz pakt meteen uit met een stevige lijst namen, letterlijk en figuurlijk. Met Amon Amarth, Iced Earth, UFO, Raven en Morbid Angel blijft Alcatraz helemaal trouw aan de beproefde formule van de jongste edities vol stevige hardrock en metal die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan. Maar het festival gaat ook breder met onder meer de stonerrock van Brant Bjork en Monkey 3, de gothicmetal van Moonspell of talent van eigen bodem met King Hiss. De andere namen zijn Doro, Sacred Reich, Rage, Dirkschneider, Hell, Krokus, Enslaved, Asphyx, Dr. Living Dead, Evil Invaders en Carnation. Tussen die lijst namen staan nog geen headliners.

In totaal zullen 35 bands afzakken naar Kortrijk op 11, 12 en 13 augustus. Het is de eerste keer dat Alcatraz een driedaagse wordt. Zo zal er op de openingsdag vooral gemikt worden heavy metal. De organisatie poot ook, naast het vertrouwde hoofdpodium, een overdekt podium neer voor een meer intiemere setting.

(Belga)