Alain Servais uit Veurne neemt deel aan het VTM-programma ‘Beat da Bompaz’

© Beat da Bompaz
Redactie KW

In het VTM-programma ‘Beat da Bompaz’ nemen drie jonge bv’s het iedere week op tegen even veel onbekende ‘bompa’s’. Alain Servais zijn tegenstanders waren de ‘Planckaerts’.

Het was zijn 17-jarige zoon Andy die Alain vorig jaar inschreef voor het programma. De programmamakers zagen wel wat in de actieve Veurnenaar, die in zijn jeugd nog deel uitmaakte van onze nationale basketbalploeg. “Toen ze mij opbelden, heb ik geen moment getwijfeld. Ik wou mij bewijzen”, zegt de winnaar in Alain. Hij werd samen met de 71-jarige ex-wereldkampioen roeien Ludwig en de 68-jarige taekwondo-beoefenaar René opgeroepen voor de aflevering met ‘circus’ als centraal thema. De drie kwamen zo tegenover Stephanie, Francesco en Junior Planckaert te staan.

Professionele aanpak

“De opnames vonden vorige zomer plaats in Hasselt. De Planckaerts en de medewerkers van de filmploeg waren erg leuke mensen. We hebben samen heel wat afgelachen tijdens de opnames, die in totaal vier dagen duurden. Ik stelde mij meteen kandidaat bij de eerste individuele proef: messenwerpen, omdat ik groot ben. Daarna moesten mijn teamgenoten nog jongleren met cocktailshakers en balanceren op een grote circusbal”, vertelt de Veurnenaar. Info: bekijk ‘Beat da Bompaz’ op maandag 16 februari om 20.35 uur op VTM. (WVV-Foto VTM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier