Afsluiter Kortrijkse zomerconcerten schot in de roos

Wim Opbrouck en zijn Dolfijntjes brachten de sfeer er goed in. © JVGK
Redactie KW

Zondagnamiddag en -avond trokken duizenden toeschouwers naar de Grote Markt voor het laatste zomerconcert met de Dolfijntjes en Bart Peeters. Een organisatie van Feest in Kortrijk vzw.

Dit jaar sloot Feest in Kortrijk vzw de reeks Kortrijkse zomerconcerten af met een grotere en meer kleurrijke variant: ‘Festival in Kortrijk’. Illusionist en mentalist Gili mocht het festival openen. Hij slaagde er in om de duizenden toeschouwers in de ban te krijgen.

Els en haar Canadese vriendinnen Lee en Ashley genoten met volle teugen van Festival in Kortrijk.
Els en haar Canadese vriendinnen Lee en Ashley genoten met volle teugen van Festival in Kortrijk.© JVGK

“Het is ‘scary’ hoe hij dat doet. Het leuke is dat hij net dat ‘mentale gedoe’ doorprikt op een ludieke manier”, aldus Els, die twee Canadese vriendinnen op sleeptouw nam. “We zijn erg blij dat we in België zijn. Jullie zijn zo vriendelijk. Het is prachtig dat er zo’n mooi muziekfestival kan plaats hebben”, zeggen Lee en Ashley, die onmiddellijk onvoorwaardelijke fans bleken van Wim Opbrouck en de Dolfijntjes. “Formidabel wat die man presteert op het podium en met zulke grote orkestbezetting.” Bart Peeters zette de kers op de taart met het door duizenden fans meegezongen ‘Lepeltjesgewijs’.

“Alle registers open”

In afwachting van de concerten deden veel aanwezigen nog een terrasje: zo ook Pieter-Jan, Shari, Chris, Vera en Grädy. “Een beetje ‘chillen’ voor het betere muziekwerk aanvangt. Jammer dat het muziekfestival op zondag gehouden wordt. We moeten maandag wel werken hé“, lacht Chris.

Pieter-Jan, Shari, Chris, Vera en Grädy profiteerden nog snel van een terrasje:
Pieter-Jan, Shari, Chris, Vera en Grädy profiteerden nog snel van een terrasje: “Alleen jammer dat we morgen moeten werken, hé.”© JVGK

“Dit festival is een grote en grootse afsluiter gebleken. We trokken alle registers open om ‘de zomer’ op een unieke manier te eindigen en dat is gelukt“, aldus een tevreden Arne Vandendriessche als covoorzitter van het organiserend FIK, Feest in Kortrijk. Dj Guilli van het Dranouterfestival zorgde voor de afterparty met een mix van meezingers, eeuwige evergreens en dansbare feestmuziek. (PVH/JVGK)