Actrice Greet Verstraete uit Merkem in Deadline 25/5

Redactie KW

Donderdag start de politiek getinte fictiereeks Deadline 25/5 op VTM.

In aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2014 brengt VTM een eigentijdse fictiereeks met Antwerpen, de journalistiek en de politiek als hoofdingrediënten. Naar analogie met Deadline 14/10 is Deadline 25/5 een thriller die afspeelt tegen de achtergrond van de verkiezingen.

De kijker is getuige van de strijd tussen de burgemeester van Antwerpen en de minister-president van Vlaanderen. Een veelbesproken en dramatisch CO-ongeluk in een basisschool is deze keer bepalend voor het persoonlijk en professioneel leven van journaliste Marianne Smidt. Het ongeluk heeft invloed op het politieke reilen en zeilen in Antwerpen en bij uitbreiding de rest van het land.

Actrice Greet Verstraete uit Merkem kruipt in de huis van June Merckx, fotografe bij de Gazet van Antwerpen. Greet verdiende reeds haar sporen in de theaterwereld. De actrice was al enkele keren te zien op het kleine scherm. Als 16-jarige puber maakte Greet haar televisiedebuut als barmeisje Kaat in FC De Kampioenen. Later was ze onder meer te zien in Deadline 14/10, De Ronde en Het Goddelijke Monster.

(MF)

Deadline 25/5, vanavond om 21.45 uur op VTM