Acteur wordt regisseur bij het Zwevegems Teater

Acteurs Manon Hiltrop, Lien Vanden Broecke, Mieke Vanoverberghe, Stijn Vandenhende, regisseur Vincent Vanhoutteghemp, Caroline Taeckens, Sylvia Delabie en Simon Vancraeynest. © GJZ
Redactie KW

Bij het Zwevegems Teater gaat het laatste stuk van hun 57ste speelseizoen in première. ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’ is meteen ook het regiedebuut van Vincent Vanhoutteghem bij het ZT.

Louise en Ben zijn een gescheiden koppel. Ze besluiten om, samen met hun nieuwe partners, op restaurant af te spreken om het over de verdeling van de caravan te hebben. Blijkt dat er echter iets is misgegaan bij de tafelreservering… Zo moeten beide koppels noodgedwongen samen een hele tijd aan de bar wachten op een tafeltje in het overvolle restaurant. Ben staat erop dat het onderwerp ‘caravan’ pas aan tafel ter sprake komt en dat maakt de babbel er niet meteen gemakkelijker op.

Slappe komedie

Dat is zowat de essentie van het stuk met de lange titel Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt van Magne van den Berg. Op de planken zien we Sylvia Delabie, Manon Hiltrop, Caroline Taeckens, Simon Vancraeynest, Lien Vanden Broecke, Stijn Vandenhende en Mieke Vanoverberghe.

De regie is in handen van Vincent Vanhoutteghem die hiermee, tien jaar na zijn acteerdebuut bij het Zwevegems Teater, nu ook voor het eerst een stuk mag regisseren voor het gezelschap.

Vincent is van kindsbeen af gebeten door alles wat er op een scéne gebeurt maar het duurde tot 2001 vooraleer hij begon met acteren. Dat was bij het gezelschap Klakkeboem in Zwevegem-Knokke. Hij kreeg er duidelijk zin in en later was hij ook acteur bij gezelschappen in Marke, Poperinge en Aalst.

In 2008 stond Vincent voor het eerst op scène bij het Zwevegems Teater in De Bloedbruiloft. Daarna speelde hij mee in verscheidene andere producties van het ZT.

Tien jaar later

In 2009 studeerde hij met grootste onderscheiding af in de richting Woordkunst aan het Kortrijks Conservatorium. In 2014 behaalde hij zijn diploma Regie aan de Academie voor Podiumkunsten Gent. Precies tien jaar na zijn eerste acteerprestatie in het Zwevegems Teater voert hij nu dus voor de eerste keer de regie voor het gezelschap.

Er zijn nog voorstellingen op zaterdag 21 april, dinsdag 24 april, woensdag 25 april en vrijdag 27 april, telkens om 19.30 uur in het theatercentrum. Reserveren is aanbevolen en kan via reservering@zwevegemsteater.be of bij Geert en Hilde Barrezeele Nottebaert op 0471 17 77 15. Dat kan alle werkdagen van 10 tot 12 uur, van 16 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier