Acrobatische show in bijna complete duisternis in Veurne

Redactie KW

‘Petites Histoires sans Gravité’ of genieten in bijna complete duisternis van adembenemende acrobatie in de Sint-Niklaaskerk in Veurne was een schot in de roos voor de organisatoren en de ruim 200 toeschouwers.

De Franse groep bestaat uit een zevental acrobaten uit Nancy, waarvan sommige een indrukwekkende cv van diverse circusscholen kunnen voorleggen. Bijna alle acts gebeuren ondersteboven wat voor de toeschouwers een wel heel speciale ervaring oplevert.

Er wordt gewandeld met het hoofd omlaag aan speciale lussen aan het plafond van de kubus waar ze in optreden. Eén artieste, zittend op een stoel, plooit een papieren hoedje aan een tafel, maar dan hangend aan de zoldering van het decor (foto). De acrobaten verdwijnen in luiken onder het podium om dan plots weer voor een ingebeelde spiegel op te duiken, waar synchroon de haren worden gekamd. Je moet het werkelijk zien om te geloven wanneer de acrobaten rokjes worden aangemeten, en in spiegelbeeld, hangend en wandelend, over het decor dansen en flaneren. Bij al dat moois spelen gesofistikeerde decorwissels met doeken, geniaal gekozen muzikale effecten en plots neerdalende gordijnen een cruciale rol in het aan ‘Cirque du Soleil’ denkend spektakel. Een omgekeerde wereld waar sommige acrobaten met het hoofd omlaag, als rupsen uit een cocon, ontpoppen in sierlijke vlinders om dan plots weer te verdwijnen in de complete duisternis. Een mooi en gesmaakt spektakel als slot van de Veurnse Wintervariaties!

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier