Academie Kortrijk laat sport en kunst elkaar ontmoeten

© GF
Redactie KW

De studenten van de ateliers tekenkunst uit de Academie Kortrijk pakken binnenkort uit met een bijzondere tentoonstelling. Ze doen dit onder de noemer ‘Sport ontmoet kunst’. De tentoonstelling loopt van 16 tot 29 maart in de inkomhal van Sportcampus Lange Munte.

Ritme, beweging en richting zijn het uitgangspunt voor deze tentoonstelling. De studenten hebben doorheen het academiejaar op verschillende momenten aan de tentoonstelling gewerkt. Het resultaat is een verzameling van tekeningen die het thema sport op een kunstzinnige manier belichten. De sportieve setting geeft meteen een extra dimensie aan de expositie.

“Als schepen van Sport én Cultuur is het een opsteker om te zien hoe twee werelden elkaar raken en ontmoeten, meteen één van de belangrijke doelstellingen van Kortrijk, European City of Sport”, zegt schepen An Vandersteene (N-VA). “Het is meteen een uitnodiging en een prikkel om op de ingeslagen weg verder te gaan want sport heeft zo veel in zich dat inspireert. Het bewijs is hier meteen geleverd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier