700 Zwevegemnaars stellen tentoon in de bib

Redactie KW

Met een tentoonstelling kent het schetsboekenproject zijn apotheose. Zo’n 700 mensen tekenden, schreven of knutselden wat in één van de 30 boeken. Deze worden nu een tijdlang tentoongesteld in de bibliotheek.

Het schetsboekenproject is één van de pijlers van het ‘Jaar van het Beeld’ dat momenteel in Zwevegem loopt. De apotheose moet de première zijn van de langspeelfilm ‘Opa’ eind dit jaar.

Het project startte in oktober vorig jaar en liep tot eind april. “Ruim zes maand waren zo’n 30 schetsboeken onderweg. De boeken kwamen terecht bij verenigingen, scholen, zorginstellingen en zelfs bij particulieren. In totaal werkten zo’n 700 mensen aan het project mee wat meteen bewijst dat het heel laagdrempelig was”, verduidelijkt cultuurschepen Rollez

In de rand van de tentoonstelling kon de schepen ook nog de brochure ‘Street Art in Zwevegem’ voorstellen. De jongste jaren werden enkele muren in Zwevegem door graffitikunstenaars onder handen genomen. Er werd nu een soort parcours uitgestippeld die langs al die plaatsen komt. Dit alles werd, met een woordje uitleg over het werk en de kunstenaar, in een handige brochure verwerkt.

(VG – Foto VG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier