6 West-Vlaamse artiesten genomineerd voor MIA’s

Redactie KW

Trouwe klanten als Flip Kowlier, Balthazar en Goose, moeten het dit jaar zonder nominatie stellen.

Kenji Minogue, doorbraak van het jaar?

De popband Oscar and The Wolf is de grote favoriet voor de achtste editie van de Music Industry Awards (MIA’s), de belangrijkste Vlaamse muziekprijs. De groep is in totaal zes keer genomineerd en gaat daarmee nipt Stromae en Gabriel Rios vooraf. Dat melden Muziekcentrum Vlaanderen en VRT, de organisatoren van het evenement.

Bij de West-Vlamingen zijn zes artiesten genomineerd. Arsenal maakt kans op een MIA voor beste groep en met het artwork van hun plaat ‘Furu’. Ook Kenji Minogue sleept twee nominaties in de wacht. Zij kunnen winnen in de categorie ‘Doorbraak’ en met de videoclip van ‘Veranda’. Voorts maken Yevgueni en Het Zesde Metaal kans op de prijs voor beste Nederlandstalige act en is Hannelore Bedert bij de genomineerde dames voor ‘Solo vrouw’. Laura Lynn tenslotte, is genomineerd in de categorie ‘Vlaams populair’.

In totaal worden er zestien MIA’s uitgereikt. In zes categorieën wordt de winnaar door vertegenwoordigers van de muzieksector aangeduid, in de overige tien categorieën mag het publiek beslissen wie er de uiteindelijke laureaat wordt. Mensen kunnen daarvoor vanaf vrijdag hun stem uitbrengen via de website mias.een.be. Stemmen voor de hit van het jaar kan enkel tijdens de rechtstreekse uitzending van het evenement op Eén.

De MIA’s worden op donderdag 8 januari uitgereikt.

(FV/BELGA)