4 West-Vlamingen naar liveshows Belgium’s Got Talent

© Belgium's got talent
Redactie KW

Na een wekenlange zoektocht heeft de jury van ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM 32 talenten opgepikt uit de audities, die doorstoten naar de liveshows.

Vier West-Vlamingen zijn nog in de running voor de felbegeerde titel én de 50.000 euro. In de eerste liveshow komende vrijdag duikt Seppe Herreman uit Konterdam op. Hij blies de jury omver met een strak gezongen nummer van zijn idool Christina Aguilera. Hij krijgt onder meer concurrentie van het Antwerpse koor, Young Artist Academy. Daar maakt ook de jonge Lies Verhulst uit Ingelmunster deel van uit.

Nationale doorbraak voor Michael Lanzo?

Op vrijdag 29 november is Michael Lanzo aan de beurt. Tijdens de laatste auditie, vorige vrijdag, pakte de Izegemnaar uit met een heuse schlagermedley. De veelgevraagde zanger op lokale feesten hoopt met zijn deelname nu ook nationaal door te breken. In de derde liveshow, op vrijdag 6 december, mag Joris, de belleman van Veurne, nog eens een poging wagen om een wereldrecord te vestigen. In de auditie ondernam hij al een poging om het wereldrecord ‘druiven vangen met de mond’ aan te vallen, maar hij had net enkele druiven te kort. De jury is naar eigen zeggen te benieuwd of het hem in een tweede poging wel zal lukken.

In diezelfde liveshow duikt ook Mad Stylez op, een collectief uit Kortrijk dat vorig jaar nog naar het WK Hiphop trok. De finale vindt plaats op vrijdag 20 december.

(BVB)

>> Belgium’s Got Talent, elke vrijdag om 20.35 uur op VTM.