4 van de 6 duo’s voor ‘Mijn Pop-uprestaurant’ kleuren West-Vlaams

Redactie KW

Dit jaar start de reeks met 6 duo’s die in de eerste afleveringen strijden voor… slechts 5 pop-uprestaurants.

Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en nieuw jurylid Alex Callier hebben hun favoriete duo’s geselecteerd voor het tweede seizoen van Mijn Pop-uprestaurant!. En dat zijn er dit jaar 6. Het lot van de kandidaten wordt bepaald in een eerste opdracht. De duo’s die de jury het meeste vertrouwen kunnen inboezemen, zijn zeker van hun plaats op één van de vijf pleinen. Het duo dat daar niet in slaagt, valt af en ziet het avontuur ten einde lopen nog voor het echt is gestart. Vier van de zes duo’s zijn opmerkelijk West-Vlaams getint.

Michael en Gilles uit Roeselare

4 van de 6 duo's voor 'Mijn Pop-uprestaurant' kleuren West-Vlaams


Michael uit Roeselare kreeg de liefde voor de horeca met de paplepel ingegeven. Als zoon van restaurantuitbaters trok hij al op jonge leeftijd naar Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij liep stage bij verschillende toonaangevende restaurants en ondertussen is hij aan de slag in het hotel-restaurant van zijn ouders. Gilles, ook afkomstig uit Roeselare, wil samen met zijn beste kameraad dit avontuur aangaan. Dankzij zijn natuurlijke schwung en zijn ervaring als verkoper is de functie van zaalverantwoordelijke op zijn lijf geschreven.

Het hippe duo wil de gasten verrassen en wil innovatieve en klassieke cocktails combineren met de verschillende gerechten op het menu.

Limburger Guus en Dries uit de Westhoek

4 van de 6 duo's voor 'Mijn Pop-uprestaurant' kleuren West-Vlaams


Guus (27) en Dries (34) troffen elkaar in een bruin eetcafé in Antwerpen. Twee jaar lang hebben ze als een perfect geoliede machine de boel draaiende gehouden, Dries in de zaal en Guus in de keuken. Opmerkelijk dat deze twee ambitieuze heren elkaar tegenkwamen in Antwerpen, want hun oorsprong ligt in de uithoeken van ons land. Dries, afkomstig uit de Westhoek, en Guus uit het Limburgse Lanaken hebben één gemeenschappelijk passie: de horeca. Dries is een geboren maître d’hôtel en Guus verdiende zijn strepen in verschillende restaurants. Zowel professioneel als persoonlijk vullen ze elkaar perfect aan. Guus is een bevlogen, maar eerder stille werkkracht binnen de keukenbrigade en de mondige Dries neemt op een vlotte, daadkrachtige manier de leiding van de zaak.

Afro-Brugse zussen Lieve en Mieke

4 van de 6 duo's voor 'Mijn Pop-uprestaurant' kleuren West-Vlaams


De twee goedlachse zussen Lieve (24) en Mieke (32) trekken de kaart van de Afro-Amerikaanse Soulfood keuken. Logisch, want deze dames vertegenwoordigen verschillende werelddelen. Verwekt door een Belgische vader en een Afrikaanse moeder, opgegroeid in Brugge en ondertussen geland in Antwerpen. Honderd procent overtuigd om samen een eigen horecazaak uit de grond te stampen. Lieve studeerde journalistiek en werkt nu haar laatste jaar internationale politiek af, Mieke is al enkele jaren actief in de horeca- en evenementenwereld. In hun restaurant willen de zussen de keuken brengen waarmee ze opgegroeid zijn. Mieke & Lieve reizen veel en vaak naar de Verenigde Staten aangezien hun zus in LA woont. In de VS kwamen ze nog meer in contact met de Southern Style Kitchen en nu willen ze heel graag lekkere soulfood naar België brengen.

Aanstaande bruid en bruidegom, Alexia en Thomas uit Brugge

4 van de 6 duo's voor 'Mijn Pop-uprestaurant' kleuren West-Vlaams


Bruggelingen Alexia (25) en Thomas (26) zijn sinds zes jaar een koppel en plannen hun sprookjeshuwelijk deze zomer. De charmante Alexia is handelsingenieur, haar vlotte vriend Thomas ging na zijn studies voor vastgoedmakelaar aan de slag in de horecazaak van zijn ouders. Hun toekomst hebben de twee al uitgestippeld en die ziet er rooskleurig uit. Na hun huwelijk willen ze graag de bloeiende brasserie van Thomas’ ouders overnemen. Hun deelname aan Mijn Pop-uprestaurant! wordt dan ook de ultieme test: kunnen ze samen een horecazaak runnen?

4 van de 6 duo's voor 'Mijn Pop-uprestaurant' kleuren West-Vlaams