28ste editie van Labadoux Festival in Ingelmunster

De werkgroep rond 'Dichterbij...Oeverloos Kunstelen' met v.l.n.r. Katrien Vandecasteele, Melanie Vanderbeke, Joke Opsomer, Tom Nuytten, Carl Windels, Lieve Van Robays en Hein Denturck. © FODI
Redactie KW

Al 28 jaar staat muziek centraal tijdens het jaarlijks Labadoux Festival in Ingelmunster. Dit jaar is het thema Dichterbij…Oeverloos wil Kunstelen

Het is een project, waarbij Labadoux wil geloven in en een beroep doen op het kunstenaarstalent van mensen, die het omwille van een handicap, (jong)dementie, sociaal statuut of emotioneel-psychische problematiek minder gemakkelijk hebben in de maatschappij. “We weten dat velen van hen over een bijzonder talent beschikken die vaak niet gekend is bij het grote publiek. Dit talent willen we Dichterbij brengen op het festivalterrein om op die manier de kwaliteit en het kunstgehalte van Labadoux te versterken. Dichterbij heeft te maken met mensen dichter bij elkaar brengen. Een festival is niet meer langer enkel een sfeervol muziekgebeuren, maar is ook een samen cocoonen, elkaar kunnen ontmoeten, gezelligheid delen”, zegt de organisatie.

“Het verwijst ook naar kunst, dichtkunst, maar ook talenten dichterbij brengen en integreren. Oeverloos heeft iets onuitputtelijks, geloof in het kunnen van mensen die het moeilijk hebben en toch over de capaciteit en de talenten beschikken om verrassende dingen te realiseren aan de oever van de Mandel en het kanaal Roeselare-Ooigem waar Labadoux plaats heeft.Kunstelen heeft te maken met kunnen en kunst. Deze kunst kan muzikaal, schilderachtig, beeldend, dichterbij en creatief zijn.”

Op zaterdag 7 mei is er om 14.15 uur een optreden van Il Sogno, een muziekproject van de Lovie uit Poperinge waarbij mensen met een mentale handicap het podium van de concerttent muzikaal alle eer aandoen. Eveneens is er op zaterdag om 13.45 uur in de pubtent en om 17 uur op het terras een optreden van de rolstoeldansgroep Paradanszo. Op zondag 8 mei treedt om 15 uur de groep Zinget op in de concerttent. Ze wordt bijgestaan door een kinderkoor van Bemok uit Kortrijk.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier