250 luisteraars bezoeken Radio 2 in Kortrijk

Redactie KW

Zo’n 250 luisteraars konden zaterdag niet alleen radio horen, maar ook zien in de studio’s van Radio 2 in Kortrijk. Passend in de viering van 100 jaar radio zette Radio 2 de deuren open van de regionale radiogebouwen.

Uit luistercijfers blijkt dat Radio 2 veruit het best beluisterde radiostation van Vlaanderen is. Een op de drie West-Vlamingen luistert dagelijks wel even naar Radio 2. De regionale uitzendingen zullen daar wel niet vreemd aan zijn. “Achttien uur per dag worden de programma’s gemaakt in het Brusselse omroepcentrum”, licht nieuwsverantwoordelijke Katelijne Vanbeselaere toe. “De overige zes uur in de regionale Radio 2-huizen. In die regionale programma’s brengen we nieuws en actualiteit die de luisteraars van dichtbij interesseert.”

Luisteraars ontmoeten

In Kortrijk zijn een twintigtal radiomakers aan de slag voor de programma’s ‘Start je dag’, ‘Middagpost’ en ‘Avondpost’. Met de opendeur van zaterdag wilde men het publiek een kijkje laten nemen in het radiogebouw. “We wilden onze luisteraars wel eens ontmoeten en wellicht wilden de luisteraars ook wel eens zien hoe wij werken. Geïnteresseerden dienden vooraf in te schrijven omdat we slechts tien groepen van zo’n 25 personen konden ontvangen. Meer ging praktisch niet haalbaar zijn”, besluit Katelijne Vanbeselaere.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier