24 bands en muzikanten geselecteerd voor ‘Westtalent’

Steak Number Eight, een vroegere winnaar hier op Leffinge Leure © Flicr
Redactie KW

De 24 bands en muzikanten die zullen deelnemen aan de voorrondes van ‘Westtalent’ zijn gekend.

In totaal schreven 163 West-Vlaamse bands en muzikanten zich in voor de provinciale muziekwedstrijd. Hieruit werden de volgende artiesten geselecteerd en verdeeld door lottrekking in vier voorrondes. Tijdens de vier voorrondes en de finale dienen de bands de muziek ‘live’ te brengen.

zaterdag 7 oktober in het Wilde Westen in Kortrijk : Major, Divided, PAGE DOWN, Flo, MC Equal, The Waltz

zaterdag 14 oktober in Cactus muziekcentrum Brugge : TukTukThailand, Sunflower, MADCHA, Eszra Mickey Doyle en Josefien Deloof

zaterdag 21 oktober in 4AD Diksmuide : Celestial Wolves, james francis king, ABASHED, Forward, Mauger en Aping Friends

zaterdag 28 oktober in De Zwerver in Leffinge : Roxie Horse, Lip Service, Eraserhead, Millbrooks, Vito en Pjay op.

Uit deze voorrondes stromen maximum acht geselecteerden door naar de finale op zaterdag 18 november 2017 in het Wilde Westen in Kortrijk.

‘Westtalent’ is een muziekwedstrijd die open staat voor alle muziekgenres en alle leeftijden. Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro. De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown, Trix), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf).

Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere Nemo, The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier