214.000 euro voor ‘den otto’ van Frank?

Redactie KW

De feloranje Opel Kadett van Frank Welvaert uit de één-serie ‘Eigen Kweek’ werd zondag door zijn Filipijnse Julita te koop gezet op Kapaza. Frank wist van niets. En de echte eigenaar, die viel helemaal uit de lucht.

De rallywagen van Frank Welvaert uit ‘Eigen Kweek’ werd bij wijze van publiciteitsstunt te koop aangeboden op de zoekertjessite Kapaza. Intussen werd maar liefst 214.000 euro geboden op de feloranje Opel Kadett uit 1977. Maar Nikolaas Seys, de échte eigenaar en uitbater van een autosportcentrum in Sint-Juliaan, viel compleet uit de lucht. Hij was eerst niet van plan om te verkopen, maar na het zien van de hallucinant hoge bedragen stelt hij zijn mening bij. “214 000 euro, dat is de prijs van een huis”, klinkt het nu enthousiast.

Gekocht voor 45.000 euro

De makers van ‘Eigen Kweek’ waren van plan om het fictieve zoekertje na afloop van de stunt zonder meer te verwijderen, maar zij overwegen om het eventueel over te dragen aan de echte eigenaar. “Als ik de account van hen kan overnemen, zal ik die met veel plezier verder beheren onder mijn naam. Ik zal er weliswaar eerst de fictieve biedingen uit moeten filteren, maar het heeft me echt verbaasd dat er zo’n grote vraag is naar de wagen. Hij heeft weliswaar al enkele rally’s gereden, wat iets van de prijs af doet, maar tegelijk heeft de auto een zekere status gekregen. Dit model heeft me maar 45.000 euro gekost, dus wie er 214.000 euro voor over heeft, mag hem direct komen opladen”, aldus de enthousiaste eigenaar.

(CJD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier