21-jarige postbode Nicolas Vlaeminck uit Zwevezele grote winnaar op Westtalent in Brugge

Nicolas Vlaeminck werd de grote winnaar van Westtalent. © Foto BP
Redactie KW

De 21-jarige postbode Nicolas Vlaeminck uit Zwevezele is zaterdagavond de grote winnaar geworden van het muziekconcours Westtalent. Slechts gewapend met zijn stem en zijn gitaar won hij in Het Entrepot in Brugge zowel de publieksprijs als de prijs van de jury.

Na vier voorrondes in evenveel West-Vlaamse muziekclubs streden acht acts in een zo goed als volgelopen Het Entrepot in Brugge gisterenavond voor de prijzen en eeuwige roem. Ondanks de grote versplintering die ons muzieklandschap vandaag kenmerkt, waren het bijna uitsluitend eerder traditionele rockacts die de eindstrijd kleurden. Geen metal dus of dubstep dus, al domineerde hiphop wel de set van opener Pjay alias Pieterjan Noppe uit Poperinge.

Na een wedstrijd die door de lange podiumwissels liefst 4 uur en 30 minuten duurde, kende de zaal de publieksprijs toe aan Nemo, het pseudoniem van de 21-jarige Nicolas Vlaeminck uit Zwevezele. Louter met zijn stem en zijn gitaar haalde hij het hoogste volume (118,7 dB) op de decibelmeter.

De jury, die bestond uit Johannes Verschaeve, zanger-gitarist van The Van Jets, Kirsten Lemaire van Studio Brussel, Bram Vermeersch van met muziekmagazine RifRaf, Wouter Vanmeenen van muziekclub De Zwerver en Bert Moerman van Boomtown in Gent, kende ook de eerste plaats, goed voor 1.500 euro, toe aan Vlaeminck die perplex stond bij al die bijval. Als afsluitende act speelde hij drie liedjes, maar een paar uur ervoor stond hij ook al in de finale met zijn band Cleo. “Ik weet niet wat mij overkomt”, gaf hij toe in een eerste reactie. “Beroepshalve ben ik postbode in Beernem. Ik mag deze week dus zelf het nieuws ronddragen dat ik de grote winnaar ben van Westtalent.”

De tweede prijs en een geldbedrag van duizend euro ging naar Simple Pigeons. Deze rockgroep uit Moorsele had als enige van alle kandidaten een bus fans meegebracht. Het brons en een som van 500 euro was voor dirk. uit Tielt. “Vooraf werden we getipt als favorieten. Ik geef dan ook toe dat we flink ontgoocheld zijn”, erkende bandlid Jelle Dentruk. Dit maakte er de blijdschap van Nicolas Vlaeminck niet minder op. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier