20-jarige Bruggeling Diego Torres treedt in de voetsporen van Netsky

Wordt Diego Torres één van de paradepaardjes in de Hospital-stal? © Lander Denys
Redactie KW

Een remix die hij maakte van een nummer van London Elektricity komt zowaar op een verzamelaar van het vermaalde Hospital-label. Boris ‘Netsky’ Daenen deed het hem destijds al voor. Wacht hem een even mooie toekomst?

De 20-jarige drum’n bass-producer en -deejay Reinout Roose aka Diego Torres kreeg wel een heel bijzonder kerstcadeau. Hij kreeg zonet te horen dat zijn remix van ‘Had a Little Fight’ van London Elektricity binnenkort uitkomt op een compilatie-cd van diens wereldwijd vermaarde Hospital Records. Hiermee treedt de jeugdige Bruggeling in de voetsporen van Netsky.

Met zijn remix wordt Reinout Roose, die in 1995 in Ecuador geboren werd als Diego Torres, maar in een Assebroeks pleeggezin opgroeide, pas de vierde Belg die een track op Hospital Records mag uitbrengen. Bekende drum’n bass-artiesten als Netsky en Murdock deden het hem voor. Dit Londens drum’n bass-label is eigendom van Tony Colman, die wereldwijd bekendheid geniet als London Elektricity. “Ik sta al een tijdje in contact met deze Britse platenfirma”, vertelt hij. “Via Dropbox wissel ik muziekbestanden met Tony en andere artiesten van Hospital Records uit. Voor het eerst is er nu effectief een nummer weerhouden om uitgebracht te worden. Het gaat om een remix van ‘Had a little Fight’ van London Elektricity zelf. Die zal verschijnen op de compilatie-cd, waarop dit label jaarlijks een overzicht biedt van wat ze zoal uitgebracht hebben. De voorbije jaren heb ik die verzamelaar telkens aangeschaft. Ik vind het heel bijzonder dat ik er nu zélf opsta. Ik glim van trots, als het ware.”

Wat er in 2016 aankomt? “Wellicht een samenwerking met London Elektricity zelf. Ik heb hem files gestuurd, waar hij zo enthousiast over is dat hij er aan de slag mee zal gaan. Helemaal de max!”

(svv)