20 jaar bibliotheek gevierd met E-readers in Zwevegem

Het 20-jarig bestaan werd gevierd met E-readers. © GVH
Redactie KW

De kille wintertemperaturen werden zaterdag even vergeten voor wie de bibliotheek in Zwevegem binnenstapte. Daar werd de 20ste verjaardag van de bibliotheek op Spaanse wijze gevierd.

Zaterdagvoormiddag werd het 20-jarig bestaan van de bibliotheek in de Bekaertstraat in Zwevegem gevierd. “De bib bestaat uiteraard al een hele tijd langer, maar het is twintig jaar geleden dat we deze moderne ruimte konden in gebruik nemen. Een ruimte die destijds gebouwd werd met oog op de toekomst, en deze toekomst is vandaag.”, vertelde ons bibliothecaris Mia Allaert.

Vorig jaar onderging de bib een reeks opfrissingswerken zodat deze nu opnieuw klaar is voor nog eens twintig jaar.Ter gelegenheid van de verjaardag werd het project van de E-readers voorgesteld. “Digitaal boeken lezen zit inderdaad in de lift. Ook voor dergelijke zaken kan men terecht in de bibliotheek. Zo zijn er sedert begin februari een tiental E-readers te verkrijgen in de bib. Dit bleek een succes, want deze zijn nu allemaal reeds ontleend.”

Tacon Tacon bracht Spanje naar de Zwevegemse bib.
Tacon Tacon bracht Spanje naar de Zwevegemse bib.© GVH

Verder werd ook het project van de ‘Fundels’ voorgesteld. Een project waarbij de allerkleinsten via de computer kennis kunnen maken met het lezen van boeken. Omdat de bib 20 jaar terug werd geopend met Spaanse poëzie, werd de verjaardag nu gevierd met Spaanse dans. De groep Tacon-Tacon bracht er enkele typisch Spaanse dansen terwijl de genodigden genoten van een lekkere Sangria. (GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier