18 jaar na Spaceman Spiff: twéé Brugse bands in finale Humo’s Rock Rally

Redactie KW

Dinsdag maakte Humo de namen bekend van de tien acts die op zondag 22 april in de Ancienne Belgique in Brussel uit moeten maken wie de podiumplaatsen mogen inpalmen.

Met twee namen bij de laatste tien verrast Brugge en nog geen klein beetje. Het is immers al achttien (!) jaar geleden dat een band uit Die Scone erin slaagde om bij het selecte kransje van tien finalisten van Humo’s Rock Rally te behoren. Spaceman Spiff viel toen buiten de prijzen.

Nu staan er dus twee acts in de finale. De twintigjarige Josefien Deloof uit Loppem – haar stem zit ergens tussen Selah Sue en Soko (I’ll kill her’) – stond voor het eerst met een band op het podium tijdens de preselectie in Leffinge en de halve finale in de Vooruit in Gent. In de Arteveldestad overtuigde ze de jury van Humo’s Rock Rally met ‘Please’, ‘Like That Woman’ en een cover van ‘Leave a Light on’, een nummer dat Tom Walker wereldbekendheid verschafte.

Ook de Brugse jonkies van Budget Trash mogen een bus naar Brussel bestelen. Ook al in de Vooruit gaven ze van jetje middels de songs ‘Daddy’, ‘Love Mourns’ en ‘Money Man Midas’ van Equal Idiots, “Ons genre? Psychedelische surffuzzgaragerock”, omschrijven ze zelf.

Ook Monskopoli heeft West-Vlaamse wortels. Zangeres-keyboardspeler Janne Vanneste (zang en keyboards) is een Gentse die – net als haar broer Brent Vanneste (bekend van Steak Number Eight dat tien jaar geleden Humo’s Rock Rally won) – uit Wevelgem afkomstig is. Hun psychedelisch-progressieve rock van ‘Keeper of my Lighthouse’ en ‘Nature’ vulden ze in de Vooruit aan met een bewerking van ‘Something in the Way’ van Nirvana.

Over een kleine maand weten we of er West-Vlamingen goud, zilver of brons (of alledrie) halen in onze hoofdstad.

(svv)