15-jarige Heulenaar heeft hoofdrol in Ketnet Musical op zak

De onthulling van de hoofdrollen had heel wat voeten in de aarde. © EDB
Redactie KW

Rune Wittouck (15) uit Heule die in de uitzendingen van de Ketnet Musical van vorige week te weten kwam dat hij in de cast zit, krijgt één van de spraakmakende rollen in de musical.

In de aflevering van maandag 20 november was te zien dat de 15-jarige Rune Wittouck uit Heule de rol van Jack krijgt in de nieuwe Ketnet Musical. Dat kwam Rune op weg naar een bootcamp in La Petite Fabrique in Doornik te weten. “Tijdens het selectieweekend was het al duidelijk voor ons dat Rune en Anne-Laure een sprekende rol zouden krijgen. Zij spelen de rol van Jack en Milou”, vertelde regisseur Tijl Dauwe tijdens de uitzending van maandag. “Het zijn de twee perfecte mensen voor die personages. Rune en Anne-Laure vielen ons van bij het begin op.”

Begin oktober kregen de ouders van Rune en van Anne-Laure te horen dat er een soort verborgen camera zou georganiseerd worden voor de twee jonge acteurs. “We moesten het georganiseerd krijgen dat zij twee samen naar Doornik zouden gebracht worden”, vertelt mama Sofie Ranson. “Door het feit dat Anne-Laure in het Vlaams-Brabantse Affligem woont, moest alles uit de kast gehaald worden. De hele operatie werd volledig achter de rug van de twee kandidaten geregeld. Met succes.”

Tal van hints

Een fietser sprak Rune aan toen hij uit zijn huis in Heule naar buiten kwam en vroeg of hij een basketter was, net zoals het hoofdpersonage in de Ketnet Musical. Rune dacht dat het om een vergissing ging. Hij zag ook niet dat de jongen de gitaar op zijn rug gesigneerd had met ‘Lars’, ook een personage uit het stuk. “Er was hier zelfs even ongerustheid“, lacht Hein, de vader van Rune. “Onze straat stond vol auto’s met getinte ruiten, om alles te kunnen filmen.” Uiteindelijk vertrokken de jonge acteurs toch richting de Bootcamp, al stopten ze onderweg nog even in een benzinestation. “Gelukkig had geen van beide door dat we eigenlijk niet echt nodig moesten tanken.”

15-jarige Heulenaar heeft hoofdrol in Ketnet Musical op zak
© EDB

Rune en Anne-Laure kochten binnen een fles water en een stuk chocolade en kregen er ook een flyer over een basketfuif. Maar ook nu hadden ze de verborgen boodschap niet door. Dat de verkopers in het benzinestation een naamkaartje van Jack en Milou droegen, hadden ze al helemaal niet gezien. In de auto naar Doornik zette mama Sofie een cd met muziek uit de musical op, tot plots een ingesproken stuk van de regisseur de revue passeerde. “Pas op dat moment hadden Rune en Anne-Laure door dat ze de hoofdrollen te pakken hadden“, glimlacht Sofie. “Heel emotioneel.”

De andere rollen in de Ketnet Musical moeten nog worden toegewezen. De overgebleven kandidaten zullen in battles tegen elkaar moeten uitmaken wie welk personage vertolkt. Tijdens de uitzendingen van de Ketnet Musical die van maandag tot donderdag om 16.30 en om 18.55 uur uitgezonden worden is tussen 20 en 30 november te zien wie welke rol krijgt.

(EDB)