11-jarige Benthe is junior journalist in Marke

We zien v.l.n.r. Floor lavaert (gedeelde derde plaats), Annelies Vanhoutte (Davidsfonds Marke), Simon Toye (gedeelde derde plaats), Jutta Leenknecht (tweede), Wouter Dusselier (voorzitter Davidsfonds Marke), winnares Benthe Fieux en auteur Do Van Ranst. © EDB
Redactie KW

Na een ontbijt en boeiende lezing door kinder- en jeugdboekenschrijver Do van Ranst werden de prijzen van de Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds uitgereikt.

Benthe Fieux (11) uit Marke werd de winnaar, Jutta Leenknecht was tweede en Floor Lavaert en Simon Toye deelden de derde plaats.

Benthe Fieux is een grote lezer. Ze zit bij juf Ann Gruwier in het zesde leerjaar van de Vrije Centrumschool in Marke. Verder turnt ze nog en op zondag gaat ze in Bissegem naar de Chiro. Volgend schooljaar zal ze moderne volgen in het Don Boscocollege.

Winnares Benthe Fieux
Winnares Benthe Fieux© EDB

De opdracht van Junior Journalist bestond er dit jaar in om een verhaal te schrijven over vriendschap. Benthe schreef over een meisje dat in Nederland woonde en naar België moest verhuizen .

Een boekenpakket

Ze was helemaal alleen op een nieuwe school. Daar maakte ze een nieuwe vriendin Gracelily. Ze werden beste vriendinnen.” Benthe verklapt dat haar verhaal wel een beetje autobiografisch is. Zelf verhuisde ze enkele jaren geleden van Bissegem naar Marke – in tegenstelling tot haar verhaal kwam ze niet uit het buitenland – en kwam dus ook als nieuwe leerling in de Vrije Centrumschool in Marke. Gracelily is ook de naam van de nieuwe vriendin die Benthe maakte.

Benthe won een boekenpakket, bestaande uit een weet-boek, een liedjesboek en een leesboek. Ze kreeg ook een ticket voor de provinciale finale met proclamatie in Blankenberge op zondag 22 april. “Ik word gevormd op 21 april en mijn feest is de dag nadien. Ik kan dus niet naar Blankenberge. Wel jammer,” zucht Benthe. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier