‘1 meifestival’ palmt Kortrijks Begijnhofpark in

De organisatoren hebben er alvast zin in. © JVGK
Redactie KW

Op 1 mei vindt in het Begijnhofpark opnieuw ‘Mayday Mayday’ plaats. Op dit gratis festival treedt onder meer Kortrijkzaan Gèsman op.

‘Mayday Mayday’ is intussen aan zijn 26ste editie toe. Het festival start gewoontegetrouw met een barbecue waarop de organisatie elk jaar 500 aanwezigen mag verwelkomen. Volwassen betalen 13 euro en kinderen 8 euro. Inschrijven kan via de website www.maydaymayday.be.

Op de middag staan ook een aantal toespraken op de agenda. SP.A-kopstuk Philippe De Coene, Erik Van Deursen (ABVV) en Chris Van den Bossche (Bond Moyson) zullen het woord nemen.

Aantrekkelijke line-up

Vanaf 14.30 uur start het festival. Kortrijkzaan Gèsman mag de debatten openen. Hij brengt zwoele, funky deuntjes met maatschappijkritische teksten, doorspekt met een grote dosis herkenbare humor. Om 16 uur is het de beurt aan Douglas Firs, een Gentse rockgroep. Nadien staat de Britse legendarische band The Godfathers op het podium (17.30 uur), gevolgd door soul- en funkband Delv!s15 (19.15 uur) en Stikstof, een Brussels rapcollectief (20.45 uur). Om 22 uur start dj Faisal, die al op alle grote festivals in België stond. Hij sluit het festival af. (AXV)