1.000 aanwezigen op Bootsea Festival, het Tomorrowland voor mensen met een beperking

07/09/17 om 19:27 - Bijgewerkt om 20:16

Op donderdag 7 september organiseerden vzw Duinhelm en vzw Briek een dancefestival voor mensen met een beperking in Oostende.

1.000 aanwezigen op Bootsea Festival, het Tomorrowland voor mensen met een beperking

Het Bootsea Festival is de eerste in zijn soort in Vlaanderen. Bootsea Festival vond plaats in het authentieke decor van Ostend Sea P' lace. "Het is vaak een grote stap voor mensen met een beperking om de vele dancefestivals in ons land te bezoeken", zegt Saskia Verelst van de directie van vzw Duinhelm. Bij ons krijgen alle clienten uit VAPH vergunde organisaties en leerlingen uit het bijzonder onderwijs de kans om aan het festival deel te nemen, de minimum leeftijd was wel 16 jaar. We kozen voor twee podia, eentje binnen en eentje buiten. De bedoeling is om ook mensen met een beperking te laten genieten van al het mooie rond muziek. We willen in de eerste plaats heel toegankelijk zijn en de prijs betaalbaar houden voor iedereen."

Er werden ongeveer een 1.000-tal festivalgangers geteld. Voor hun begeleiding stonden een 150-tal vrijwilligers in. Voor wie niet zo van dansen hield was er een wellness-oord geïnstalleerd, daar kregen de festivalgangers een gezichts- of een handmassage. Voor wie het te druk werd op de dansvloer was er dan weer de chill-ruimte. Heerlijk relaxen in een ontspannen sfeer. "We hebben alles aangepast naar de noden voor onze mensen", gaat Saskia verder. "Zo hebben we extra grote pictogrammen voorzien en hebben we de mogelijkheid geboden om te relaxen in speciaal daarvoor voorziene ruimtes. Daarnaast konden ze een drankje nuttigen en genieten van lekkere frietjes."

Niet alleen de mensen met een beperking maar ook hun begeleiders gingen volledig uit de bol op de muziek van DiMaro, Dj Wout, 2Fabiola, Gunther D, 2Empress en Dj Yamo.

Duinhelm is een centrum in Oostende die zich richt op de begeleiding van personen met een voornamelijk verstandelijke handicap.

(JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!