Culturele samenwerking Houtland en Blooteland

Redactie KW

In Lauka in Lo vond onlangs de officiële installatie plaats van de projectvereniging Hout- en Blooteland. Het betreft een cultureel samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lo-Reninge, Diksmuide, Houthulst en Koekelare. Cultuur zal op die manier nog meer aan bod komen in Lo-Reninge.

De naam Hout- en Blooteland verwijst enerzijds naar Houtland dat staat voor de gemeenten Houthulst en Koekelare waar veel bos is, en anderzijds naar Blooteland dat staat voor de open vlakten van Lo-Reninge en Diksmuide.

Het is de bedoeling via de projectvereniging in 2010 een erfgoedconvenant af te sluiten met de Vlaamse overheid. In ruil krijgen de gemeenten die deel uitmaken van Hout- en Blooteland dan een subsidie, afhankelijk van het aantal inwoners. Als tegenprestatie levert elke gemeente een bijdrage van 0,55 euro per inwoner.

Op donderdag 19 maart om 20 uur wordt in cc Kruispunt in Diksmuide meer uitleg gegeven over het erfgoedconvenant. Iedereen die bekommerd is om het erfgoed binnen de gemeenten van Hout- & Blooteland is hierop uitgenodigd en kan zijn steentje bijdragen.

Meer info : Projectvereniging Hout & Blooteland, Heernisse 6, Diksmuide, 051 51 91 42.

(KVCL)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier