Culinaire Tour de France lanceert Week van de Smaak

Redactie KW

Donderdag gaat de week van de Smaak van start. Tijdens die week worden in heel Vlaanderen culinaire evenmenten georganiseerd. Gastland is Frankrijk. Geen wonder dat de week dan ook in Roeselare officieel is voorgesteld met een culinaire Tour de France door de straten van de stad.

Er stond bekend volk aan de start van de culinaire Tour de france in Roeselare: profwielrenners, burgemeester Martens en ook Steve Stevaert, voorzitter van de Week van de Smaak en ex-cafébaas. Geen wonder dat het gezelschap dan ook geregeld halt houdt om krachten op te doen.

“Die zijn fantastisch,” wist Steve Stevaert, de voorzitter van de Week van de Smaak. “Het is door de tussenstops dat wielrenners onze eetcultuur hebben leren kennen. Armstrong bijvoorbeeld at altijd rijsttaartjes.”

Een culinaire tour dus, met Frankrijk als gastland. Alle regio’s van het land zijn een week te gast in de Vlaamse provincies. West-Vlaanderen proeft vooral de Normandische keuken.

“Dé Franse keuken bestaat niet. Het is eigenlijk een regiokeuken. En onze keuken is erop gebaseerd.”

Een keuken met veel verschillende smaken dus. Dat bewijzen ook de profrenners die onder leiding van een gerenommeerde kok hun favoriete Franse streekgerecht hebben klaargemaakt.

De Week van de Smaak wil nog tot 23 november zoveel mogelijk mensen samenbrengen rond smaak en eetcultuur. In heel Vlaanderen staan meer dan 1000 acties op het programma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier