Culinaire Slagerij Dries uit Roeselare is Meester Ambachtelijke Charcutier 2011

Redactie KW

De Culinaire Slagerij Dries uit de Kaaistraat 3 won de grote vakwedstrijd ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2011’.

De slager-traiteur Dries Sentobin (25), die samen met Eline Vergauwe (23) de trendy Culinaire Slagerij Dries aan de Kaaistraat 3 uitbaat, won tijdens het 6de Festival van het Varkentje de eerste plaats met ‘het beste ambachtelijk gebakken vleesbrood’. Zo’n 35 kandidaten dongen meer naar de fel begeerde titel van ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2011’. Er werd beoordeeld op uitzicht, geur, smaak, consistentie en originaliteit.

Geheime kruidenmengeling

“De ingrediënten liggen vast in een productdossier : mager varkensvlees uit de ham en schouder, eieren, verse volle melk en een geheime kruiden- en specerijenmengeling”, zegt Dries Sentobin. “Het vlees wordt fijngemalen, zodat het vleesbrood een sappige en geurige structuur krijgt. Het vleesbrood wordt gebakken in de oven en daarna koud of warm gegeten.” Dries Sentobin behaalde zijn diploma aan de bekende slagers-traiteursschool in Diksmuide. Deze culinaire wedstrijd is een ode aan de overleden chef-kok Jean Berquin. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier