Culinair evenement KOOKEET Brugge schot in de roos

Redactie KW

Volgens Brugge Plus, de organisatie van de driedaagse KOOKEET, is de eerste editie van het culinaire evenement een succes. “Brugge heeft als stad van 12 culinaire sterren haar reputatie alle eer aangedaan.”, aldus Filip Strobbe, directeur Brugge Plus. Onder het peterschap van sterrenchef Geert Van Hecke (De Karmeliet***) namen 23 Brugse toprestaurants, 3 traiteurs, 1 patissier en chocolatier Dominique Persoone deel aan het evenement, goed voor 8 sterren.

“Op zaterdag hadden we naar schatting 15.000 bezoekers, op zondag 25.000 en maandag eindigden we op zo’n 22.000 bezoekers. Er is kortom heel wat geproefd dit weekend in Brugge. “Verschillende chefs hebben de nacht van zondag op maandag nog doorgewerkt omdat ze zondag al door hun voorraad heen zaten. Chefs die meer dan 1000 hapjes per dag verkochten, zijn eerder de regel dan de uitzondering.” aldus Burgemeester Moenaert.

KOOKEET is niet het enige culinaire evenement in Vlaanderen waarbij je hapjes kunt proeven. Maar twee zaken maakten het evenement uniek. Enkel topchefs namen eraan deel en zowel wat de aangeboden hapjes en dranken betrof stond de kwaliteit voorop. “De prijzen van de hapjes (3, 6 of 9 euro) waren bovendien heel democratisch zodat iedereen de kans kreeg om te proeven”, besluit Filip Strobbe.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier