Cryer Farm bunker in Zonnebeke en Ieperlee decor van langspeelfilm

Redactie KW

VIDEO UPDATE – In de Westhoek worden momenteel opnames gemaakt voor een nieuwe langspeelfilm in 3 D. Het gaat om een Nederlands-Vlaamse co-productie ‘Ondersteboven-Above my Head’. In de film komt een meisje van 11 uit Australië in Ieper terecht, nadat haar Australische moeder is overledzn en haar Vlaamse vader terug naar zijn land wil. De herinnering aan de Eerste Wereldoorlog helpt haar om de dood van haar moeder te verwerken.

De Cryer Farm bunker in Zonnebeke is één van de locaties die dient als decor voor de langspeelfilm ‘Ondersteboven-Above my Head’. Daar is de ploeg momenteel aan het filmen. Daarna wordt er ondermeer nog een scene met een vlot gedraaid op het Ieperleekanaal.

Niet-professionele acteurs

In de film komt een Aboriginal-meisje van elf uit Australië in de Westhoek terecht, nadat haar moeder overleden is. Haar vader – een Vlaamse sterrenkundige – komt na de dood van zijn Australische vrouw met zijn dochtertje Bindi terug naar België.

Bij het draaien van de film wordt gewerkt met niet-professionele acteurs. Meer nog, de jongste acteurs weten pas op het laatste moment wat ze moeten doen. Het meisje van 11 uit Australië dat de hoofdrol vertolkt komt uit een echte Aboriginal-familie. Ze spreekt alleen Engels, maar in de film is dat niet echt een probleem, want de nadruk ligt vooral op het spel.

De filmploeg blijft nog tot eind september in de regio Ieper. De 3D-film ‘Ondersteboven-Above My Head’ komt volgend jaar uit in de bioscoop.

Cryer Farm bunker in Zonnebeke en Ieperlee decor van langspeelfilm

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier