Crisis doet trafiek in haven met 35,8 procent dalen

Redactie KW

De trafiek in de Oostendse haven is tijdens het jaar 2009 met 35,8 procent gedaald tot 5.446.200 ton. Dat heeft het havenbedrijf maandag bekend gemaakt. De daling was al van bij het begin van het jaar voelbaar toen een aantal havengebruikers moeilijkheden ondervonden ten gevolge de algemene economische crisis.

Daarbovenop kwam de stopzetting van de activiteiten van Cobelfret. Al tijdens het jaar heeft Oostende een bijsturing gedaan van haar
strategisch plan met het oog op nieuwe opportuniteiten naast het aspect rijdende vracht. De rijdende vracht blijft de belangrijkste trafiek in Oostende maar daalde in 2009 met 42 procent tot 3,95 miljoen ton.

Oostende trekt in de toekomst volop de kaart van de hernieuwbare energie. Die sector staat volgens het Oostendse havenbestuur nog in haar kinderschoenen. Deze sector biedt volgens Oostende veel kansen voor het genereren van toegevoegde waarde en tewerkstelling.

In 2010 hoopt Oostende een trafiekgroei te kennen. Een aantal klanten verwachten een stijging van het te behandelen volume. Het
havenbestuur gaat daarnaast op zoek naar nieuwe trafieken. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier