Zware vechtpartij op café in Zulte

© dgp-cs-geweld
Redactie KW

Een café in Zulte vormde zondagochtend het decor van een portie geweld. Onder meer via de sociale netwerksite Facebook wordt naar de daders gezocht. Communicatieconsulente Julie Van den Heede van de politiezone Deinze-Zulte bevestigt het incident.

De feiten speelden zich zondagochtend af in the Roots, een café gelegen langs de Staatsbaan in Zulte. Omstreeks 6.00 uur kwamen vier mannen de zaak binnen. Ogenblikken later sloegen ze een vrouw zonder enige aanleiding hard in het gezicht. Toen haar vriend ter hulp snelde, richtten de amokmakers zich op hem. Een paar klanten sprongen toen in de bres. Ze slaagden er in de de vier mannen naar buiten te werken, maar daar hield het niet op.

Eén van de slachtoffers en de helpende klanten werden belaagd met stenen en stokken. Vervolgens stapte één van de vier aanvallers in zijn grijze auto. Hij reed tot twee maal toe met hoge snelheid een slachtoffer en één van de klanten aan. Drie mensen werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De politie bevestigt het incident. De daders worden opgespoord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier