Zware celstraffen voor gewelddadige homejacking in Wevelgem, vrijuit voor doodslag

Vooraan meester Mieke Syssauw uit Menen, die de burgerlijke partij waarneemt voor slachtoffer Maria Mortier en haar dochters. Op de tweede rij: beschuldigde Djamel Younsi, verdedigd door Thomas Gillis uit Gent, beschuldigde Cyrille Drouart en meester Olivier Martins (verborgen)uit Brussel en beschuldigde Cédric Engelbarts, verdedigd door meesters Dimitri Vantomme uit Kortrijk Mary Deconinck uit Doornik. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Djamel Younsi is door het assisenhof van Bergen veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor homejacking, Cédric Engelbarts tot 25 jaar.

De twee zijn schuldig aan de roofoverval met brutaal geweld op het bejaarde middenstandsechtpaar Willy Defever en Maria Mortier uit Moorsele. Het tweetal gaat evenwel vrijuit voor doodslag. Volgens de jury is de intentie om Willy Defever te doden onvoldoende bewezen: “Zijn dood is een ongeluk.”

De prostituee Cyrille Drouart, het liefje van Younsi, wordt als medeplichtige beschouwd en kreeg tien jaar celstraf. . Het proces dat op aanvraag van de drie Franstalige beschuldigden in hun taal in Bergen wordt gevoerd, duurde tien dagen. “We kunnen ons met dit arrest verzoenen”, zei meester Mieke Syssauw uit Menen.

(JPT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier