Zware celstraffen voor Brugse straatbende die jonge man in vaart gooide

Redactie KW

De jongeman werd eerst zwaar aangepakt nabij het Baron Ruzettepark.

De Brugse strafrechter heeft vier leden van een Brugse straatbende tot zware celstraffen veroordeeld voor een reeks gewelddadige overvallen en afpersingen in mei en juni 2014. Lemmy F. (22) kreeg 9 jaar effectief voor onder andere poging doodslag. N.S. (22) werd in elkaar geslagen, beroofd en naakt in de vaart gegooid.

De jongeren pleegden de feiten steeds in wisselende samenstellingen. Op 20 mei 2014 beroofden ze met zijn drieën N.S. Het slachtoffer kreeg heel wat slagen te verwerken, waardoor zijn beide ogen zo goed als dicht zaten. De beklaagden sleurden daarna hun slachtoffer mee naar een bankkantoor om hem nog twee keer 20 euro afhandig te kunnen maken. Uiteindelijk moest N.S. zich uitkleden en werd hij door Lemmy F. naakt in de vaart aan de Sint-Pieterskaai gegooid. Gelukkig geraakte het slachtoffer op eigen kracht uit het water.

Kenny M. (26) en Steve D. (25) werden ook vervolgd voor vrijheidsberoving en poging tot doodslag. M. hield echter vol dat hij na het beroven van N.S. vertrok. Voor poging doodslag werd hij vrijgesproken, maar voor alle andere feiten kreeg hij 7 jaar cel. De Gentenaar liep al meerdere veroordelingen op en is volgens de gerechtspsychiater een psychopaat.

Ook Steve D. werd vrijgesproken voor poging tot doodslag. Hij was wel aanwezig toen het slachtoffer door Lemmy F. in het water werd gegooid. Voor zijn aandeel kreeg de jongeman uit Knokke-Heist een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel. Zijn tweelingbroer Sven werd voor zijn aandeel in de bende veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier