Zware celstraf voor Serviërs die gestolen kluis naar agent wierpen in Zedelgem

Redactie KW

Twee Serviërs die in Zedelgem een gestolen kluis naar een achtervolgende agent wierpen, hebben in de Brugse rechtbank een zware effectieve celstraf gekregen.

De 30-jarige dader kreeg 40 maanden cel. Omdat hij niet kwam opdagen wordt hij gezien als de dief die de kluis gooide. Volgens het openbaar ministerie was dit een geval van gewapende weerspannigheid en de rechter is die stelling gevolgd. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. De tweede gedaagde, die wel aanwezig was voor zijn proces, kreeg 37 maanden cel. Hij heeft altijd ontkend dat hij de kluis gooide en gaat dan ook vrijuit. De rechter beschouwt hem ook niet als de bendeleider. Er waren geen burgerlijke partijen in de zaak.

In april vorig jaar gingen drie mannen in een woning in Torhout aan de haal met een kluis met daarin naar schatting één miljoen euro. In de Ruddervoordestraat in Zedelgem gooiden ze de kluis vanuit hun vluchtwagen naar een achtervolgende motard van de politiezone Het Houtsche.

Zoals bekend sprong de kluis open op het wegdek waardoor omstanders ongeveer een half miljoen euro konden meegraaien. Van de drie mannen die betrokken waren bij de kluisdiefstal konden enkel twee daders geïdentificeerd worden. Eén dader zit in de cel. De twee waren niet aan hun proefstuk toe en liepen in Brussel al een veroordeling op voor inbraak.

(AFT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier