Zware celstraf voor brutale aanval aan Oostendse frituur

Redactie KW

Oostendenaar Christophe C. (29) heeft in de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor zinloos geweld aan frituur ‘t Hazegras in Oostende. Het slachtoffer kroop door het oog van de naald en hield aan de afranseling geen blijvende letsels over.

Op 28 september vorig jaar draaide een wandeling naar de supermarkt voor Oostendenaar Dirk Tanghe (54) uit op een drama. Toen hij aan frituur ‘t Hazegras passeerde sprak hij een vrouw aan die hij al jaren niet meer gezien had. Haar vriend Christophe C., die op dat moment stijf stond van de cocaïne, stelde zich prompt agressief op en ging Dirk Tanghe te lijf. De dader, die eerder al veroordeeld werd voor zware geweldpleging, ging tekeer als een beest waardoor niemand durfde tussenbeide te komen.

“Gestampt tot ik niet meer rechtkrabbelde”

“Ik weet er zelf niets meer van, maar achteraf hoorde ik hoe hij me bleef stampen tot ik niet meer probeerde recht te krabbelen”, vertelt het slachtoffer. “Zijn laatste trap was naar verluidt een doodschop maar gelukkig kwam die op mijn jukbeen terecht waardoor mijn verwondingen al bij al nog meevielen. Ik heb wel maandenlang niet meer langs die frituur durven passeren. Ik maakte telkens een ommetje. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer hoef mee te maken.”

De feiten werden door het parket als een poging tot doodslag bestempeld, maar volgens de rechter is het oogmerk om te doden niet bewezen. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 1.250 euro toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier