Zwaarbewapende man verschanst zich urenlang in centrum Brugge

Het centrum van Brugge werd voor alle zekerheid een tijdlang afgesloten. Na vier uur gaf de man zich over. © JVM
Redactie KW

Speciale interventieteams van de Brugse, Gentse en Brusselse politie omsingelden het huis en maakten zich klaar voor een inval. De man gaf zich uiteindelijk na meer dan vier uur over.

De informatie van de zwaargewapende man in de woning in de Zwarte-Leertouwersstraat in het centrum van Brugge sijpelde voor middernacht al door. De politie nam geen enkel risico en sloot de straat en de omgeving ervan volledig af. Alle buurtbewoners moesten verplicht binnen blijven. Niemand mocht de straat nog binnen of buiten. Een ziekenwagen kwam ter plaatse om in een noodscenario stand-by te zijn.

Het Cobra-team van de Brugse politie, het speciale interventieteam, kwam ter plaatse en omsingelde de volledige woning. Ook de teams uit Brussel en Gent kwamen versterking bieden. Bedoeling was om samen het huis binnen te vallen en de zwaargewapende man te overmeesteren. Na meer dan vier uur gaf de man zich uiteindelijk dan toch over. Hij kwam naar buiten en werd door de politie meteen in de boeien geslagen.

Volgens de procureur waren de feiten een gevolg van een familiaal conflict. De verdachte is evenwel aangehouden op verdenking van inbreuken op de wapenwetgeving.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier