Zwaar mishandelde baby overleden, vader aangehouden voor moord

De kleine Matheo had meerdere schedelbreuken en overleefde die niet.
Redactie KW

De kleine Matheo, amper twaalf weken oud, die eind augustus zwaar gewond in het ziekenhuis van Veurne werd binnengebracht is zaterdag overleden. De vader van de baby wordt nu aangehouden op verdenking van moord.

De vader van de drie maanden oude Matheo, bracht de baby vrijdagmiddag binnen op de spoedafdeling van het ziekenhuis van Veurne. “Gevallen uit de zetel,” verklaarde de 21-jarige vader. Maar de aard van de verwondingen stemde volgens de dokters niet overeen met die beweringen. Het kindje had meerdere schedelbreuken en ernstige letsels in het gezicht. Ook de hersenen waren beschadigd.

Zaterdag werd de apparatuur waarmee Matheo kunstmatig in leven werd gehouden stilgelegd. Volgens de artsen van het UZ in Gent kon de baby het niet overleven.

Van moordpoging naar moord

De dood van de baby betekent dat de situatie voor de aangehouden vader verandert van poging tot moord naar moord. Procureur Filiep Jodts beklemtoont wel dat dit juridisch nog iets anders is dan kinder- of babymoord. Die kwalificatie houdt enkel verband met pasgeboren baby’s. Matheo was echter al drie maanden oud.

Normaal gezien was er maandag een reconstructie voorzien maar omwille van het overlijden van de baby zal dit hoogstwaarschijnlijk uitgesteld worden.

(Svk)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier