Zoveelste inbraakpoging bij Caravans Decuyper in Poperinge

Bart Decuyper: "Ik kan de tel van het aantal inbraken nog amper bijhouden." © MD
Redactie KW

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd opnieuw geprobeerd om in te breken in het bedrijf camping-motorhomes Decuyper langs de Beneluxlaan op de industriezone in Poperinge. Deze keer was de politie er op tijd bij en bleef het bij een poging. Er werden twee Roemenen aangehouden.

Op 6 mei van dit jaar werden nog drie caravans gestolen, samen goed voor 80.000 euro, en op 25 juni gingen dieven er vandoor met voor meer dan 10.000 euro aan onderdelen. “Ik kan de tel van het aantal inbraken nog amper bijhouden”, reageert zaakvoerder Bart Decuyper. “Maar het zijn er zeker al twintig geweest. Zaterdagnacht hoorde een attente buurvrouw lawaai nabij de ingang van ons bedrijf. Toen ze haar rolluik omhoog trok, zag ze gensters van een slijpschijf. Inbrekers waren bezig met de omheining en veiligheidsvangrails door te schijven. De buurvrouw belde onmiddellijk mij en de politie, die dankzij een fuif in het stadscentrum op patrouille was. De politie was erg vlug ter plaatse.”

Twee mannen opgepakt

“De inbrekers moeten zeker met drie of vier geweest zijn. Ze hadden al vier caravans van het merk Fendt klaargemaakt om buit te maken. Ze hadden de steunpoten ingedraaid en de caravans al tot tegen de omheining geduwd. Ondertussen hielden twee andere bendeleden de wacht in twee bestelwagens: een met Nederlandse en een met Italiaanse nummerplaat.” Het gaat om een roma van Bosnische afkomst en een uit Kroatië. Ze waren vanuit een Frans zigeunerkamp naar België gekomen voor de inbraak. Ze werden aangehouden en de raadkamer heeft die aanhouding vanmorgen bevestigd. Het parket gaat uit van meerdere daders en gaat na wie er nog bij betrokken zou kunnen zijn.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier