Zoon van Club-icoon ging boekje te buiten op Polé Polé Beach in Zeebrugge

© dgp-cs-geweld
Redactie KW

Jelle Borkelmans, de 24-jarige zoon van assistent-bondscoach van de Rode Duivels Vital Borkelmans, heeft in de correctionele rechtbank in Brugge twee maanden celstraf met uitstel en 275 euro boete gekregen voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

Op 7 augustus 2011 was Jelle Borkelmans aanwezig op het festival Polé Polé Beach op het strand van Zeebrugge. Daar deelde de jongeman een harde vuistslag uit aan festivalganger Gregory L., die met een oogkasbreuk tegen de vlakte ging. Gregory L. was door de slag 39 dagen arbeidsongeschikt.

De aanleiding voor de knokpartij was een banaal geschil. Gregory L. verklaarde aan de politie dat hij de festivalgangers waarschuwde voor een kuil, die door anderen in het zeezand was gegraven. Toen hij ook Borkelmans toeriep om op te passen kreeg L. prompt rake klappen. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Borkelmans, vroeg om zijn cliënt geen straf op te leggen, omdat de redelijke termijn verstreken zou zijn.

Borkelmans moet 1.000 euro voorlopige schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer. Een deskundige zal de precieze schade begroten. Aan het Neutraal Ziekenfonds moet Borkelmans nog eens 2.152 euro schadevergoeding betalen. Het was niet de eerste keer dat Jelle Borkelmans voor de strafrechter stond. Eerder kreeg hij al een werkstraf voor drugsfeiten.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier