Zonnepanelenoplichter uit Kortemark krijgt twee jaar effectief

Redactie KW

De 32-jarige zogenaamde zonnepanelenoplichter uit Kortemark is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden, waarvan 2 jaar effectief, voor oplichting van ruim vijftig klanten. Hij kreeg ook een boete van 9.000 euro.

In totaal verdween hij samen met zijn echtgenote met ruim 800.000 euro. Zijn ondertussen ex-echtgenote uit Middelkerke kreeg twee jaar voorwaardelijke celstraf en een boete van 6.000 euro. De rechter verklaarde in totaal ook 150.000 euro illegale opbrengsten verbeurd. Volgens de rechter maakten ze schaamteloos misbruik van de goede trouw van hun klanten, die nietsvermoedend hun zuurverdiende spaarcenten op slinkse wijze afhandig werden gemaakt.

De prille dertiger legde jarenlang zijn klanten in de luren. Eerst met zonnepanelenbedrijf GS Construct uit Roeselare, later met BMS Dakwerken uit Kortemark. Telkens paste hij hetzelfde trucje toe: na een plaatsbezoek stelde hij een scherpe offerte op voor de installatie van zonnepanelen of het uitvoeren van dakwerken. De klanten betaalden nietsvermoedend duizenden euro’s voorschotten, maar van de beloofde zonnepanelen of dakwerken kwam niets in huis.

Toen het niet meer lukte met de zonnepanelen, schakelde hij over op een dakwerkersfirma. Het resulteerde in een dossier van vijf kaften en een dagvaarding voor oplichting, misbruik van vertrouwen, witwassen en faillissementsmisdrijven. Voor de witwasmisdrijven is hij wel vrijgesproken. De man zit al sinds mei vorig jaar in de cel, maar zal die nu normaal gezien snel mogen verlaten.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier