Zoektocht naar messen van dodelijke steekpartij levert niets op

Redactie KW

Dinsdagvoormiddag werd in het kanaal Roeselare-Leie tevergeefs gezocht naar de wapens waarmee leden van RAW13 toesloegen bij een dodelijke raid in de stationsbuurt van Torhout.

De hele voormiddag werd er gedregd naar het etui met daarin een set messen en ook de hakbijl en het slagersmes, die de twee leden van RAW13 Jacky Labaere en Kevin Derveaux tijdens de bloederige raid hanteerden. Vooraf was er een korte briefing in de brandweerkazerne van Roeselare.

Zoektocht naar messen van dodelijke steekpartij levert niets op


© Foto JPT

De zoekactie in het kanaal Roeselare-Ooigem/Leie werd geleid door de Brugse onderzoeksrechter Bernadette Vandeputte. Zij leidde ook het onderzoek van de raid. Het was op aangeven van Jacky Labaere dat werd gedregd. Hij, een van de vier beschuldigden, werd ter plekke gebracht in een geblindeerd, anoniem politievoertuig, een Ford Focus break.

Labaere zat achteraan, geflankeerd door een politieagent. Hij bleef de hele zoekactie in de wagen zitten. Af en toe werd hij bevraagd door de rechercheurs naar meer details. Ook zijn advocate Mieke Byttebier woonde de operatie bij. Labaere is volgens het onderzoek de man die tijdens de raid Karim M’Hedhebi, alias dj Karim uit Torhout minstens twee steken met de hakbijl toebracht.

Zoektocht naar messen van dodelijke steekpartij levert niets op

De hele voormiddag werd nauwkeurig gezocht in het water van het kanaal. (Foto Jos)

Twee duikers van de brandweer van Roeselare werden te water gelaten. Intussen speurden leden van de zeevaartpolitie in een rubberboot met een dieptekijker en sensoren de door Labaere aangegeven locatie ter hoogte van de firma in zand en grind Trans-Beton af.

De zoekactie leverde uiteindelijk niets op.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier