Zoekactie naar gedumpte wapens van Bende van Nijvel gestart in Adinkerke

24/07/17 om 10:59 - Bijgewerkt om 14:47

Het natuurdomein van de vijvers Markey in Adinkerke is de blikvanger van de dag: wordt er daar nieuw bewijsmateriaal gevonden in de zaak van de Bende van Nijvel? Maandagmorgen werd het natuurdomein helemaal afgesloten. Met man en macht gingen mensen van het leger, de Civiele Bescherming van Jabbeke en de federale politie aan de slag. Er waren zelfs paarden ter plaatse.

Alle toegangen tot het domein werden afgesloten met hekkens en de politie is ter plaatse om nieuwsgierigen op afstand te houden. Het domein bestaat uit drie grote vijvers. De civiele bescherming kwam alvast ter plaatse met zwaar materiaal. Of er na 32 jaar nog iets zal gevonden worden op de bodem van de vijvers zal nog moeten blijken. De Bende van Nijvel wordt verantwoordelijk geacht voor een hele reeks overvallen tussen 1982 en 1985. In totaal vielen daarbij 28 dodelijke slachtoffers. Bij de laatste overval op 9 november 1985 in Aalst werden acht mensen doodgeschoten. De wapens die gebruikt werden zouden volgens een informant diezelfde avond nog door een Brusselse handlanger gedumpt zijn in Adinkerke.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!